فهرست محتوا
معرفی AHRI:
AHRI به عنوان با سابقه ترین و مورد اعتماد ترین منبع جهت تضمین کیفیت و عملکرد دستگاه های تهویه ی مطبوع سرمایش و گرمایشی شناخته می شود .
استاندارد AHRI که مجموعه جمع آوری شده از استانداردهای (American Society Of Heating Refrigeration And Air Conditionig ASHRAE) و
ARI (Air Conditionig And RefrigerationInstitute)
و (American National Standard Institute ) ANSI
و SCC (Standard Council Of Canada) می باشد که از سال ۱۸۹۴ به صورت یک سازمان مستقل و غیر انتفاعی به ارزیابی سیستم های تهویه مطبوع می پردازد.
این سازمان با عضویت بیش از ۳۵ شرکت تولید کننده در زمینه سرمایش و گرمایش و تهویه مطبوع سعی در افزایش کیفیت تولیدات این شرکت ها دارد.بیش از ۹۰ درصد محصولات تولید شده و فروخته شده در آمریکای شمالی توسط این سازمان تست و شامل این استاندارد شده اند.
همچنین این سازمان با همکاری ASHRAE ایجاد کننده بزرگترین بدنه اطلاعاتی دنیا در زمینه تست ، روش های تست و اندازه گیری در صنعت تهویه مطبوع می باشد.
معرفی EUROVENT:
استاندارد EUROVENT استانداردی صنعتی جهت تضمین عملکرد سیستم های تهویه مطبوع می باشد.این سازمان ابتدا در سال ۱۹۵۸ به عنوان سازمان بین المللی راهبری و تبادل اطلاعات (CECMA) میان کشورهای بلژیک ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا و هلند به وجود آمد.
در سال ۱۹۶۴ با به عضویت در آمدن کشورهای بیشتر در این سازمان نام آن به EUROVENT تغییر پیدا کرد.
در اواخر دهه ۸۰ میلادی با توجه به گسترش بازار اروپا و افزایش تولیدات این سازمان شروع به تدوین استانداردهای سیستم های تهویه مطبوع نمود.
امروزه این مجموعه صادر کننده استاندارد در زمینه تهویه مطبوع ، خنک سازی پروسه و نگهداری محصولات غذایی در اروپا،خاورمیانه و آفریقا می باشد.این سازمان با به عضویت در آوردن بیش از ۱۰۰۰ شرکت (اکثرا کوچک و متوسط) یکی از بزرگترین مجموعه های استاندارد سازی بین المللی است.
مقایسه موردی دو استاندارد AHRI و EUROVENTبرای دستگاه چیلر :
در مقایسه موردی استاندارد AHRI بر اساس متود تست AHRI 550/590-2D16 و
– EN 14825:2073 EUROVENT(LCP-HP) به طور کلی نتیجه گیری می شود که این دو استاندارد از لحاظ تست عملکرد سیستم ها بسیار مشابه یکدیگر می باشند ولی با وجود مشابهت های بسیار ، تفاوت هایی نیز دارند که در ذیل به آنها اشاره شده است :
۱– اطلاعات تائید شده (یک نقطه عملکرد VS نمودار عملکرد)
- EUROVENT تنها نقطه عملکرد برای تعیین راندمان دستگاه را عدد ESEER دستگاه در نظر می گیرد که این عدد حاصل تست دستگاه در یک نقطه عملکرد (شرایط استاندارد EUROVENT) می باشد.
- در استاندارد EUROVENT جدول نقشه عملکرد دستگاه در نقاط مختلف عملکرد رسم شده و بر اساس نتایج به دست آمده و عدد IPLV دستگاه تائید می گردد. وجود عدد HPLV تائید شده در ساختمان نقش مهمی در آنالیز مصرف ساختمان و انتخاب چیلر مناسب دارد.
۲– محدوده ظرفیت صدور استاندارد :
- محدوده ظرفیت صدور استاندارد در EUROVENT برای چیلر هوا خنک ۰-۶۰۰ KW و فقط با فرکانس ۵۰ HZ
- می باشد.
- محدوده ظرفیت صدور استاندارد در AHRI برای چیلر هوا خنک ۰-۲۲۰۰ KW با فرکانس ۵۰ HZ و ۶۰ HX\Z
- می باشد.
- محدوده ظرفیت صدور استاندارد در EUROVENT برای چیلر آّب خنک ۰-۱۵۰۰ KW و فقط با فرکانس ۵۰ HZ می باشد.
- محدوده ظرفیت صدور استاندارد در AHRI برای چیلر آب خنک ۷۰۰-۸۷۹۰ KW با فرکانس ۵۰ HZ و ۰-۱۰۵۰۰ KW برای ۶۰ HX\Z می باشد.
۳– الزامات تست :
- EUROVENT الزامات عمومی تست و تائیدیه آزمایشگاه به طور عمومی را مشخص می کند.
- AHRI الزامات تست سیستم های آب خنک و هوا خنک را به صورت جداگانه ارائه می کند که شامل دیاگرام ، چک لیست ها و پروسه های خاص تائید فنی آزمایشگاه می شود که در استاندارد EUROVENT موجود نمی باشد.
۴– استاندارد تست (اروپایی و جهانی):
- استاندارد EUROVENT تست عملکرد دستگاه را در هر شرایط آب و هوایی اروپا می کند.
- AHRI با بروز رسانی استانداردهای ۵۵۰/۵۹۰ و ۵۵۱/۵۹۱ شرایط اقلیمی جهانی را در شرایط صدور استاندارد لحاظ کرده است. (به طور مثال برای هر اقلیم جغرافیایی تست مربوط به آن اقلیم گرفته می شود.)
استاندارد eurovent جهت چه محصولاتی صادر میگردد :
استاندارد eurovent الزامات استاندارد دستگاههای صنعتی برودتی حرارتی رامعرفی میکند .
استاندارد eurovent شامل نوع مبدلهای حرارتی،دستگاه تهویه مطبوع باظرفیت خنک کننده،دستگاههای صنعتی حمل و نقل هوایی،پرتو(های) سرد،تهویه مطبوع کنترل دقیق،دستگاه صنعتی فن کویل،فیلتر(های) هوا،دستگاه تولید بخار سرد،دستگاه خنک کننده هوا،چیلر،یخچال
تولیدکنندگان دستگاههای ذکر شده میتوانند اقدام نمایند جهت اخذ استاندارد eurovent
چرا میبایست استاندارد یوروونت اخذ نماییم :
استاندارد یوروونت بعنوان نشانگر مصرف انرژی همینطور استاندارد محصولات چیلر همینطور انواع فن کولر استفاده میشود .
تولیدکنندگان طی سراسر جهان بدنبال راهی هستند خودرا متمایز کنند نسبت ب بقیه تولیدکنندگان تا بتوانند محصولات بیشتری فروش برسانند .
بنوعی بازرگانان همیشه بدنبال راههایی جهت بدست آوردن سهم بالای بازار فروش هستند .
ایجاد وجه تمایز بین محصولات همینطور قیمتهای رقابتی بهترین تاثیررا میتواند بروی مصرف کننده بگذارد . منتها منصرف کننده همیشه بدنبال بهترین کالا جهت انتخاب میگردد .
دارا بودن استاندارد یوروونت اروپا باعث میگردد انتخاب مشتریان آسانتر گردد .
مزایای اخذ گواهینامه یوروونت ( استاندارد eurovent ) میتوان نام برد ایجاد معیاری جهت رتبه بندی محصول .
یوروونت کمک میکند جهت دستیابی استانداردی باکیفیت بالاتر ، عدم نیاز بازرگان جهت آزمایشات دقیق .
در پایان با مطالعه موردی این دو استاندارد جهانی در خصوص دیگر دستگاه های تهویه مطبوع می توان به شباهت ها و تفاوت های حائز اهمیتی پی برد . مقصود از نگارش این مقاله نه تنها جهت اثبات برتری هیچ یک از استانداردهای فوق به یکدیگر نیست بلکه ایجاد آگاهی نسبت به بکارگیری صحیح آنها در صنعت است.